Puzzle
1. A passenger train requires the time to overtake a freight train which is double than the time it takes to cross the train when it is coming from opposite direction.What multiple of freight trains speed is the passenger trains speed
Ans : Double
2.The man gave Rupees 1100 to a painter and meson Rs. 3300 to a meson and carpenterRs.5300 to a meson and six equations are given based on which you have to find what money the man did pay to eachone? (4 marks)
3.There are two containers A & B .A is half filled with wine whereas B which is double in size than A contains one quarter portion wine. If both the containers are filled with water and the contains are poured into container C .What portion of container C is Wine?
Ans. 1/3 rd of total
4.There are N stations on a railway route When some stations are added to the route no of tickets are increased by 46 How many is some? How many stations were there before addition?
Ans : Let there be N stations earlier so no. are tickets = N*(N-1)=N2-N
Let T no of stations are added to the route so now the No of tickets = (N+T)(N+T-1)= N2+2NT+T2-N-TFrom given condition,
N2-N+46= N2+2NT+T2-N-T
46=2NT+T2-T
23*2=T(2N+T-1)
This gives T=2 & N=11
5.You can get A’s age by transposing B’s Age. Difference of their ages is double than C s age. Also B’s age is 10 times C’s age .Find the ages of A,B and C in years?
Ans: A-54 years
B-45 years
C-4.5 years
6. A charitable woman gave one penny more than half pennies in her purse to a farmer .Afterwards she came across a beggar whom she gave 2 pennies more than half of what she had in her purse. In the end she gave 3 pennies more than half of what she had in her purse and left with a penny with her to a boy. Find what she had in the beginning?
Ans : 42 pennies.
7.There are 6 people related to a murder case Fillip, walt, Mark, joseph, peter, and george. Each of them is police ,murderer, judge, Witness, victim, and hangman. Maynot be in the same order. The murderer is hanged up for this crime.
Following are some statements,
1. Joseph knows both witness and murderer
2. Walt is the last who saw fillip alive.
3. Police made sure that he arrested george at the murder site.
4. Peter doesn’t meet Walt.
Find who played following role in the above drama
1. Murderer
2. Judge
3. Witness
4. Hangman ( 8 Marks)
Ans:
1. Murderer - Walt
2. Judge - Joseph
3. Witness - George
4. Hangman – Peter
8. Three people took part in a running race. They belong to three different communities Sororean, nororean and Midorean. May not be in the same order. Sororean always tell truth. Nororean always lie. Midorean alternatively tell truth or lie.
Following are some statements made by them
A: 1.I would have won the race If C had not interfered in my way in the last part.
2. C won the race.
B: 1. I won the race.
2. C did not came in A’s way, to restrain him from winning the race
C. 1.B won the race.
2. I did came in A’s way, to restrain him from winning the race
Find the community whom they belong to?
Ans : A-Nororean
B-Sororean
C-midorean
9.This is Alberts forth visit to mars. He has one friend named dorman whom he wanted to meet. He asked about himself to three races in mars Uti, yomi and gauti. Some conditions given based on which you have to find which race does dorman belong to?
Infosys Puzzle
Thursday, July 17, 2008 at 8:52 PM
Posted by Ravi 0 comments
Infosys Aptitude Qustions 2
1.A man is visited by his 7 friends in the following pattern.The first friend visited
every day.The second visited every second day.The third visited every third day and so on
upto 7th friend on every 7th day.When will they all meet together.
Ans:420
2.Every man dances with 3 women and every woman dances with 3 men.And also 2 men have 2
women in common in the party. How many people attended the party?
Ans: 8
3.Two girls go to a shopping. In the first shop they spend half of what they had in their
purse + 2 rupees. Next half of remaining + 5 rs.Next half Of whatremained.The remaining
5 rs spent on coffee.How much did they start with?
Ans: 64.
4. A man spent 1/5 of his life as young boy...,1/7,1/12, and then 5 years upto his sons
birth his son was chosen alderman 4 years ago when he was half the age of the man now.
Find the mans age. ( refer shakuntala devi - puzzles to puzzle u- problem from that -
we dont remember exact figures )
Ans : 84yrs
5. I have 3 rs. and the types of stamps are 2,7,10,15,20 parse. I should buy 6 each
of 2 types and 5 each of remaining 3 types exactly.What should be the types of stamps in the 5
each lot and 6 each lot?
Ans : 5 each lot: 2,7,15
6 each lot : 10,20
6.A,B,C,D,E denote diff digits.* means multiply. AB * CD = EEE (CD * E)-AB = CC
Then find the digits.
Ans: A,B,C,D,E = 3,7,1,2,4
7.There r some chickens and some chicken field. If we sell 75 chickens Then the
feed will last 20 days longer.If we buy 100 chickens more, then the feed will get
over before 15 days.What is the present number of chickens?
Ans: 300
8.What is the next number in the series:
A : 3,6,13,26,33,66,__
B : 364,361,19,16,4,1,__
Ans: A : 73
B : 1Then we had 2 puzzles of george summers ( or similar) type of 8 marks each.
9.Apples cherries bananas,grapes. 4 girls-robin,mandy,stacy,erica . 4 families
miller,jacob,flure,clark.Each girls uses 3 fruits in her salad.No body have same combination.
1.robin not a miller girl uses apples.
2.miller and mandy uses apples and cherries.
3.clark uses cherries and grapes but flure uses only
one of them.
4. erica is not clark or flure.Then 4 questions asked.
a. Guess robins family:
b. Which fruit not used by mandy?
c. Which combination by erica?
d. Which is robin fruit combination?
10. jane , martha - women Occupations -doctor,lawyer,magistrate,private
detective james,william -me They r sitting around a square table .
bsp; 1.James sat across the magistrate
2.marth sat left to the doctor.
3.a lady was sitting left to the lawyer.
4.jane and william sat together.
Posted by Ravi 0 comments